Termeni si conditii

Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII CONTRACTUALE

Prezentele conditii contractuale se vor aplica :
- tuturor vanzarilor de bunuri si servicii efectuate de catre Kauf Electromeister SRL, prin intermediul magazinului virtual
www.kaufelectro.ro catre cumparatori persoane fizice sau juridice si pot fi modificate numai cu acordul scris al ambelor parti.
- tuturor persoanelor fizice si juridice care furnizeaza online informatii personale in scopul achizitiei de produse si servicii prin intermediul magazinului virtual
www.kaufelectro.ro al caror demers nu s-a materializat in mod obligatoriu intr-o comanda.
 

1. DEFINITII:

Cumparator - orice persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda.

Vanzator - societatea comerciala Kauf Electromeister SRL, avand sediul social in Ploiesti, str. G-ral Eremia Grigorescu nr.11,bl.81,ap.37, jud. Prahova, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului Prahova sub nr. J29/2342/2008, avand CUI RO24345066, telefon nr. 0244.514937, e-mail office@kaufelectro.ro

Solicitant - persoana fizica pe numele careia s-a emis o oferta, o factura proforma, o comanda nefinalizata.

Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane constituite în asociaţii, care, în executarea contractelor care intră sub incidenţa Ordonantei 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul se obliga sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Drepturi de proprietate Intelectuala (DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor, astfel cum sunt precizate in Comanda.

 

2. OBIECT

Achizitionarea de catre Cumparator a produselor comercializate de Vanzator, in cantitatea, calitatea si sortimentele precizate in Comanda electronica.


 

3. EXECUTAREA CONTRACTULUI

Prin lansarea unei comenzi electronice pe www.kaufelectro.ro , Cumparatorul, respectiv Solicitantul este de acord cu prezentele Conditii Contractuale.
Orice comanda lansata pe site-ul
www.kaufelectro.ro este supusa acceptarii de catre Vanzator. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
In cazul in care, din motive independente de vointa sa, Vanzatorul nu poate respecta termenul de livrare, va informa despre acest aspect pe Cumparator, totodata comunicandu-i noul termen estimat de livrare. Vanzatorul are in egala masura dreptul de a informa Cumparatorul ca este in imposibilitate de a-si onora obligatiile, fara ca in aceasta situatie sa-i poata fi imputate penalitati de intarziere, daune sau alte sume cu titlu de despagubire.
In cazul aparitiei unui impediment la livrare sau receptie cauzat de Cumparator, acesta va suporta toate costurile ivite sau care se pot ivi.
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor, dupa cum urmeaza:

In Ploiesti -  transport gratuit sau ridicare directa de la sediul furnizorului
In Romania
- prin firma de curierat Urgent Cargus 
Taxele de transport sunt urmatoarele:
• 24 RON 


Cumparatorul va semna avizul de insotire al marfii, sau dupa caz, documentele puse la dispozitie de catre societatea de curierat.

 

4. OBLIGATIILE VANZATORULUI

a) sa livreze produsele comandate de catre Cumparator respectand cantitatea, calitatea si specificatiile stipulate in comanda si cu respectarea termenelor;

b) sa livreze produsele aferente comenzilor acceptate, in termen de 3 zile:
- de la acceptarea comenzii, in cazul platii prin ramburs;
- de la incasarea in cont a avansului, atunci cand livrarea este conditionata de plata unui avans;
- de la incasarea in cont a pretului, in cazul platii prin virament;

c) sa accepte retunarea produselor in cazul in care a primit o notificare scrisa in acest sens de la Cumparator, in termenul de 10 zile de la primirea produselor, in cazul vanzarii de bunuri sau de la incheierea contractului, in cazul prestarii de servicii, in acord cu prevederile art 8 din prezentele Conditii contractuale;

d) sa ofere Cumparatorului orice informatii suplimentare solicita acesta cu privire la bunurile comercializate. Informatiile prezentate pe site-ul Vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat; de asemenea, din considerente tehnice, imaginile produselor au caracter informativ, pot diferi de realitate si pot contine accesorii neilustrate.

 

5. OBLIGATIILE CUMPARATORULUI

-
sa completeze formularul de comanda cu toate datele solicitate de Vanzator;
- atunci cand i se solicita date / informatii, sa ofere date si/sau informatii reale si corecte;
- sa receptioneze produsele comandate si livrate, la data stabilita in acest scop;
- sa pastreze si sa exploateze produsele achizitionate prin intermediul site-ului
www.kaufelectro.ro in conditiile indicate de Vanzator;
- sa respecte termenele si modalitatile de plata stabilite, sub sanctiunea platii de penalitati pentru intarzierea la plata;
- sa nu posteze pe site cuvinte, comentarii defaimatoare, jignitoare, obscene sau deranjante in orice alt fel pentru vanzator sau pentru ceilalti utilizatori ai site-ului;
- sa nu publice comentarii, impresii, articole fictive, mincinoase, defaimatoare despre vanzator sau bunurile comercializate de acesta.


Incalcarea oricareia din obligatiile prevazute in prezentele Conditii contractuale atrage obligarea Cumparatorului de a repara prejudiciul cauzat.
 

 

6. PRET, FACTURARE, PLATA SI PENALITATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru marfurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

In cazul in care Cumparatorul intarzie plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,15% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau de livrarea produselor, partile vor stabili, de comun acord, un nou termen de onorare a comenzii si/sau transmitere a facturii.

Modalitati de plata pentru persoane fizice şi juridice.

1. Ramburs
Valoarea marfii comandate se va plati in momentul primirii coletului. Coletul va contine produsul, accesoriile (dupa caz), manualul de utilizare, garantia si factura fiscala.
Pentru anumite comenzi trimise prin curierat cu plata ramburs, se poate cere plata unui avans de minim 20% din valoarea totala. În cazul în care clientul anuleaza comanda dupa ce aceasta a fost expediata, din suma platita drept avans se retin costurile de expediere si returnare.

2. Prin virament  bancar
Dupa confirmarea comenzii se va emite o factura proforma pentru produsele comandate. Factura va fi trimisa prin e-mail sau fax .
Pe factura vor fi inscrise in mod obligatoriu datele de identificare ale Vanzatorului, inclusiv contul si banca pentru efectuarea platii:

Pentru produsele a caror contravaloare se achita prin virament bancar, termenul de livrare se calculeaza incepand cu data incasarii sumelor in contul Vanzatorului.

3. Punctele de recompensa
Punctele de recompensa reprezinta o fidelizare a clientilor magazinului www.kaufelectro.ro, acestea se acorda doar pentru clientii inregistrati in cadrul magazinului si se pot valorifica pentru comenzile urmatoare. Nu se pot valorifica punctele de recompensa primite in cadrul aceleiasi comenzi. Valoarea unui punct de recompensa este de 10 RON , TVA inclus.
 

7. TRANSFERUL PROPRIETATII

Cumparatorul va dobandi dreptul de proprietate asupra Bunurilor in momentul incasarii pretului de catre Vanzator, respectiv la data creditarii contului Vanzatorului cu suma indicata drept pret, fie catre societatea de curierat (in cazul platii prin ramburs), fie chiar de catre Cumparator.

 

8. RETURNAREA BUNURILOR

Conform prevederilor Ordonantei 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Prin urmare, Consumatorul poate returna produsele cumparate in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, cu suportarea cheltuielilor aferente transportului.
S.C. Kauf Electromeister S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii prin transfer bancar, in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului, cu conditia primirii bunurilor in termenul de mai sus. Suma inapoiata Consumatorului nu include cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, produse care prezinta semne de uzura, etc.
Pentru situatiile in care livrarile sunt efectuate de catre personalul Vanzatorului, precum si in cazul ridicarii produselor de la magazinul / depozitul Vanzatorului, Cumparatorul are obligatia de a verificarea si testa bunurile in prezenta reprezentantului S.C. Kauf Electromeister S.R.L. Acest caz nu poate fi considerat comert la distanta si ca urmare consumatorul nu beneficiaza de dreptul de denuntare a contractului in termen de 10 zile. Consumatorul nu este obligat sa semneze primirea produsului pana la testarea corespunzatoare a acestuia.

 

9. GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul
www.kaufelectro.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul produselor vandute si livrate de www.kaufelectro.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, fie sunt emise de catre Kauf Electromeister S.R.L.; in cazul in care certificatele de garantie sunt emise de Kauf Electromeister S.R.L., produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie expediat la SC Kauf Electromeister SRL, costurile de expeditie sunt suportate de catre Vanzator.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@kaufelectro.ro. Nicio sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

10. RASPUNDERE CONTRACTUALA

Neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor asumate de catre parti poate atrage pentru partea in culpa plata de penalitati si despagubiri.

S.C. Kauf Electromeister S.R.L.  nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor cumparate prin intermediul site-ului www.kaufelectro.ro, pentru problemele de compatibilitate cu produsele achizitionate de la alte firme, precum si in cazul in care in care produsele achizitionate de la firma S.C. Kauf Electromeister S.R.L.  sunt folosite in conditii care nu corespund cu performantele si specificatiile tehnice ale produsului respectiv. Datorita volumului mare de produse aflate in baza de date, S.C. Kauf Electromeister S.R.L.   nu garanteaza ca descrierea acestora (imagini, specificatii tehnice, pret) sau continutul site-ului www.kaufelectro.ro este exact, complet actualizat sau fara erori. Datorita modificarilor caracteristicilor sau a design-ului de catre producatori (fara o notificare prealabila), produsele livrate pot diferi in orice mod de imaginile afisate pe site. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost operate gresit in baza de date, S.C. Kauf Electromeister S.R.L.  are dreptul sa anuleze livrarea produsul respectiv si sa anunte clientul despre eroarea aparuta, in cel mai scurt timp, daca livrarea nu a avut loc. S.C. Kauf Electromeister S.R.L.  nu poate fi facuta in nici un fel responsabila pentru pagubele sau prejudiciile rezultate din neonorarea comenzilor. Valoarea maxima a obligatiilor fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produselor se reduce strict la valoarea sumelor incasate sau de incasat de la clientul respectiv.

 

11. FORTA MAJORA

Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a obligatii sale, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice in scris celeilalte parti, in termen de 5 zile, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui. In acelasi termen va fi notificata si incetarea evenimentului de forta majora.
In termen de 10 (zece) zile de la producerea evenimentului de forta majora, partea care il invoca este obligata sa transmita celeilalte parti dovada survenirii acestuia, certificata de Camera de Comert si Industrie sau de o alta autoritate competenta de la locul producerii.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la producere evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde plata de daune-interese. Intr-o astfel de situatie partile vor avea totusi obligatia ducerii la indeplinire a tuturor obligatiilor devenite scadente inainte de momentul survenirii evenimentului de forta majora.

 

12. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a stoca informatii despre vizitatorii site-ului, solicitanti, cumparatori, respectiv: nume, adresa, email, telefon, CNP, produse comandate, pe durata necesara indeplinirii comenzilor, comunicarea informatiilor despre promotii, precum si in vederea realizarii de statistici.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii n

Loading...